Hiddo's achtergrond

Hiddo Velsink werd geboren in 1958 en studeerde geodesie aan de Technische Universiteit Delft. Na een carrière bij de Dienst van het Kadaster en de Openbare Registers doceerde hij geodetische vakken aan de Technische Universiteit Delft en de Hogeschool Utrecht. In deze functies schreef hij dictaten voor cursussen in de geodesie. Deze dictaten zijn nog steeds in gebruik, zowel bij de opleidingen als in de geodetische praktijk.

In 2001 aanvaardde hij een nieuwe functie in het onderwijsmanagement van de Hogeschool Utrecht, waarin hij ruime ervaring opdeed in het leiding geven aan aanvankelijk verschillende opleidingen en later aan het gehele Instituut voor Gebouwde Omgeving, met 1700 studenten en meer dan honderd docenten.

Door een verandering in de bestuursstructuur van de faculteit voor Natuur en Techniek in 2011 en het beleid van de Utrechtse Hogeschool om promotieonderzoek van personeel sterk aan te moedigen, besloot hij te beginnen met een promotieonderzoek en de gelegenheid aan te grijpen om in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven een expertisegroep in het toenemend belangrijke domein van bouwinformatiemanagement en geografische informatiesystemen in te richten.

Nederlands

Nederlands

English

English

Esperanto

Esperanto